“Vermaek” op evenementen is van alle tijden.

Met de personages van Marieke Soetebier komt het evenement pas ├Ęcht tot leven. De historische karakters spelen in op het publiek en laten een onvergetelijke indruk achter bij de bezoekers van uw evenement, in de klas, op uw feest of een andere gelegenheid.

De geschiedenis van de Laage Landen waren vaak duistere tijden. Vele dappere ridders en soldaten sneuvelden tijdens de talrijke kruistochten, veldslagen en oorlogen. Het spreekt voor zich dat deze koele strijders behoefte hadden aan vermaak en vertier. De talrijke feesten in de gelagzaal, dorpen en steden bleven dan ook niet uit. Tot in de vroege uren vertelde de ridders en soldaten elkaar de wildste verhalen en versierden ze de mooiste vrouwen.

Maar ook de hardwerkende bevolking had af en toe een verzetje nodig en keek lang uit naar het moment van de Jaarmarkt. Een groot jaarlijks treffen van vele mensen uit de hele regio, waarbij vele potsenmakers, handelaren en artiesten te bewonderen waren.

De personages van Marieke Soetebier nemen je mee naar deze feestelijke bijeenkomsten.

Kies in het hoofdmenu het betreffende karakter voor meer informatie.