Wij wonen steeds vaker tussen glas, steen en staal, waar ook onze kinderen opgroeien. Raken vervreemd van voedsel, natuur en landschap. En helemaal van de historie van ons voedsel en gebruiken.

In de workshop ‘De Soete eeuwen’, bij een authentiek kookvuur en onder een luifel, krijgen deelnemers informatie over hoe wij, mensen, door de eeuwen heen een voorkeur hadden voor de smaak zoet.

Diverse zoete smaakmakers (honing, suiker uit suikerriet, suikerbiet) kunnen worden bekeken en geproefd. U zult verstelt staan hoeveel u niet weet over suiker en het historisch gebruik. Daarna maken deelnemers onder begeleiding een stroopsoldaat, smelten suiker en gieten vervolgens hun eigen stroopsoldaat. Een heerlijke afsluiting van een zeer informatieve en leuke workshop!

Deze workshop kan meerdere malen per dag plaatsvinden en is met een wat kleine aanpassingen (kookplaatje in plaats van kookvuur) ook binnen mogelijk. En daarmee bijzonder geschikt om aan te sluiten bij projecten op school.