Volgens Marieke Soetebier is Levende Geschiedenis het beleven, proeven, genieten en leren van het verleden. Wij concentreren ons op de veelbewogen en rijke periode van de 14e/ 15e eeuw tot en met de 19e eeuw in de Laage Landen. De beelden die je op onze site ziet, illustreren diverse tijdsperiodes. Als opdrachtgever kun je zelf een tijdperk kiezen voor de setting van het evenement of de workshop.

Authenticiteit is voor ons erg belangrijk. We willen de geschiedenis zo getrouw mogelijk verbeelden en besteden daarom veel aandacht aan onze kleding, uitrusting, gebruiksmaterialen en aan het gedrag van personages. Die moeten overeenkomen met de tijdsperiode en landstreek. Maar nieuwe ontdekkingen en inzichten kunnen soms leiden tot verandering van details en soms tot compleet andere scenario’s of inrichtingen.

Honderd procent historisch correct is onmogelijk, ook al omdat de geschiedenis net zo veranderlijk is als de toekomst. Levende Geschiedenis is nooit statisch, het blijft een organisch gegeven. Er zijn voortdurend archeologische vondsten, nieuwe inzichten en andere conclusies. Hoe is het toen echt geweest, blijft een vraag die nooit volledig zal kunnen worden beantwoord. En dat maakt de geschiedenis des te spannender en levendiger.

Kortom: laat de geschiedenis leven!

« van 2 »