In onze workshop of demonstratie historisch koken komen voedsel en eetgewoonten uit (naar keuze) de Middeleeuwen, Renaissance of de Verlichting opnieuw tot leven. Tijdens de workshops bereidt je gezamenlijk met Marieke Soetebier het eten, waarna je er heerlijk van kunt smullen. Er wordt tijdens de workshops en demonstraties een beeld geschetst van de ontwikkeling van ons eetpatroon. Hoe veranderde onze smaak? Wat was de invloed van de toenemende wereldhandel op ons dagelijks menu? Maar ook: wat gebruikte men vroeger in de keuken en welk bestek was er?

Omdat het historisch bereiden van voedsel meer tijd en zorg vraagt dan het meeste voedsel dat heden ten dage op tafel verschijnt, duurt de workshop tussen een dagdeel en een dag. De (duur van de) demonstatie is aan te passen aan speciale wensen, maar duurt minimaal een dagdeel.

Onze workshop historisch koken, vindt plaats bij open vuur, of desgewenst in een moderne keuken. Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van authentieke recepten. Wij zijn in het bezit van een groot arsenaal aan historisch kookgerei en vuurschalen waarmee we op vrijwel iedere buitenlocatie een open vuur kunnen maken zonder daarbij de ondergrond te beschadigen.