In deze workshop wordt verteld over verschillende bogen, de techniek van het handboogschieten en de veiligheidsregels. Hierna schiet je met een longbow of flatbow op vastgestelde doelen. Deze workshop leent zich bij uitstek voor historische evenementen, maar ook om met jouw zakelijke contacten, collega’s en vrienden aan deel te nemen. Geschikt voor kinderen en volwassenen. Ook mensen met een verstandelijke en/ of lichamelijke beperking begeleiden wij deskundig en doelgericht.

Archeologen vermoeden dat zo’n 15.000 jaar geleden de eerste pijl uit een boog wegvloog, maar de oudste harde bewijzen zijn tussen de 10.000 en 11.000 jaar oud. De boog werd waarschijnlijk eerst voor jagen gebruikt en later als wapen. In het Middeleeuwse Europa steeg de waarde van boogschieten op het slagveld gestaag. De Mongolen, die korte recurve-bogen van composietmaterialen (hoorn en hout) gebruikten, perfectioneerden het boogschieten vanaf de rug van het paard en gebruikten dit om de Aziatische steppes en Oost-Europa te domineren. Ten tijde van de Honderdjarige Oorlog hadden de Engelsen het boogschieten te voet geperfectioneerd. Ze gebruikten een longbow. Schutters werden vanaf kinderleeftijd getraind.