Chocolade of zoals men vroeger zei: seculaat. Een fascinerende en smakelijke beleving! Het aanbod is de afgelopen jaren enorm toegenomen en eigenlijk is chocolade voor iedereen wel toegankelijk. Dit is niet altijd zo geweest. Seculaat was tot lange tijd, na de introductie in Europa, voorbehouden aan de hogere klasse. De cacaopers van v. Houten heeft hier onder andere verandering in gebracht. Smakelijk en fascinerend is ook hoe de cacaoboon zich heeft ontwikkeld tot een veel gegeten en nog steeds gedronken goedje. Wij dragen met Alleen chocolade!!! een steentje bij aan het bekend worden van de historie van chocolade en hoe het (en producten daarvan) werd en wordt gemaakt.

Alleen chocolade!!! is geschikt voor familie uitjes, collega’s, vriendinnen, scholen, smakelijk intermezzo tijdens vergaderingen of training, kinderfeestjes of romantische activiteit voor 2! Kortom voor jou!

Hieronder zijn een viertal mogelijk beschreven. In overleg zijn aanpassingen mogelijk. Wij maken graag onze historische activiteiten op maat.

1. Historische informatie

Wanneer, waarom en hoe kwam de cacaoboon naar Europa? Welk geheim koesterde het Spaanse Hof? En welke uitspraak deed de kerk over het gebruik van cacao? Wanneer werd de eerste bonbon gemaakt? Op deze en nog veel meer vragen krijg je antwoord tijdens onze lezing. Daarnaast kan iedereen ter plekke proeven hoe het seculaatdrankje smaakte ten tijde van het eerste Seculaatschenken in Amsterdam anno 1660.

Tijdsduur: in overleg.

Voor: individuen tot grote groepen.

2. Historische informatie en proeverij

Zoals vermeld bij nr. 1. Daarbij informatie over en proeven van diverse soorten chocolade. Donkere (diverse % en merken), melk, wit, biologische en fair trade. Proef je verschil of proeft bijvoorbeeld fair trade chocolade beter omdat de juiste mensen er aan verdienen?

Tijdsduur: in overleg, maximaal 2 uur.

Voor: individuen tot grote groepen.

3. Workshop bonbons maken

Nu ga je zelf aan de slag met: chocoladecups maken, bonbonvulling koken (ganache), flikken maken, dompelen, bonbons vullen en afmaken. Alles wat je hebt gemaakt, neem je mee naar huis!

Tijdsduur: ongeveer 3 uur.

Voor: minimaal 6 personen.

Uitvoering: op iedere locatie met koeling en warmtebron (gas of elektrisch).

Extra: de workshop wordt voor een vrijgezellenfeest/ verjaardag compleet met deze aanvulling! Voor de jarige of vrijgezel een super groot chocoladehart om te versieren. Je kunt vooraf bepalen of het donkere of melk chocolade wordt.

4. Workshop Alleen chocolade!!!

Zoals vermeld bij nr. 1 t/m 3. En afsluitend voor iedere deelnemer chocoladefondue.

Tijdsduur: ongeveer 3,5 uur.

Voor: minimaal 6 personen.

Uitvoering: op iedere locatie met koeling en warmtebron (gas of elektrisch).

Extra: Alleen chocolade!!! wordt voor een vrijgezellenfeest/ verjaardag compleet met deze aanvulling! Voor de jarige of vrijgezel een super groot chocoladehart om te versieren. Je kunt vooraf bepalen of het donkere of melk chocolade wordt.